top of page
FRPO7.jpeg

WAND & PLAFOND - FRP

Met ons ruime assortiment aan wand- en plafondoplossingen zal u voldoen aan de strenge hygiënische normen en HACCP-richtlijnen. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, wij bieden oplossingen om ervoor te zorgen dat uw ruimte weer voldoet aan de geldende normen.


Op onze website vind je gedetailleerde informatie over de eigenschappen en voordelen van FRP, evenals inspirerende toepassingen in verschillende sectoren. FRP biedt de hoogste normen van hygiëne en veiligheid, maar ook de efficiëntie en duurzaamheid.

Als basisplaat werken wij met FRP (Fiber Reinforced Polyester) dit biedt verschillende voordelen:

FRP

Hygiëne

FRP is een niet-poreus materiaal, opgebouwd uit verschillende lagen waarbij de glasvezel de sterkte van het paneel garandeert en de toplaag de hygiënische eigenschappen.
Door het gebruik van een speciaal ontworpen voegmiddel blijven ook de voegen tussen de panelen gemakkelijk te reinigen, bestand tegen chemische reiniging, schimmelwerend en duurzaam.

Corrosiebestendigheid

FRP is bestand tegen corrosie en roest, waardoor het een duurzame keuze is voor omgevingen waar onder andere voedselverwerking plaatsvindt. Het materiaal behoudt zijn integriteit, zelfs bij blootstelling aan vochtige omstandigheden en agressieve reinigingsmiddelen.

Wanden in GFRP

Duurzaamheid

FRP is een robuust materiaal met een lange levensduur. Het is bestand tegen slijtage, stoten en andere mechanische belastingen. Dit maakt het ideaal voor gebruik in productieomgevingen en voor intensieve reiniging.

Brandwerendheid

Afhankelijk van de gekozen eindlaag zijn deze panelen brandvertragend, brandwerend of zelfs FM approved.

FM approved

Weinig onderhoud

Afhankelijk van de wijze waarop gereinigd wordt kan u kiezen voor verschillende structuren van de toplaag. Elk met hun voordelen om reiniging zo goed mogelijk aan te passen aan de omgeving waardoor de reinigingskosten verlaagd worden.

Het gebruik van FRP biedt in de voedselindustrie een combinatie van hygiënische, duurzame en functionele voordelen die bijdragen aan een veilige en efficiënte productieomgeving.

Blauw wave logo

VARIATIES

Standaard FRP

Zowel verkrijgbaar als gestructureerde plaat als vlakke plaat. De structuur in de plaat zorgt ervoor dat het aangebracht kuismiddel meer tijd heeft om in te werken, wat resulteert in minder te gebruiken kuismiddel, grondigere reiniging. Directe verlijming op bestaande wanden, sandwichpanelen, tegels,…

gestructureerd of glad

brandvertragend of brandwerend

verschillende kleuren beschikbaar

Glasbord

FRP met extra toplaag die krasbestendiger is.

gestructureerd of glad

brandvertragend, brandwerend of FM approved

verschillende kleuren beschikbaar alsook decors (denk hierbij aan betonlook, houtlook,…)

FRP en Glasbord gelamineerd

Onze FRP plaat kan gelamineerd worden op verschillende plaatmaterialen waaronder PIR, PUR, sandwichpanelen,… Elk heeft zijn eigen toepassing waaronder isolatie van wanden, plaatsen van scheidingswanden. Op die manier combineert u de voordelen van de FRP plaat met de isolerende of constructieve eigenschappen van de onderplaat.

FRP of Glasbord direct gelamineerd op sandwichpanelen

FRP op voorhand gekleefd op allerlei ondergrond: kanaalplaat, cement gedragen plaat, PIR, piepschuim.

Plafond

De FRP plaat kan ook gebruikt worden als plafond. Dit zowel als tegelplafond eventueel in combinatie met verlichting, als het rechtstreeks aanbrengen op bestaande plafonds.

FRP of Glasbord plafondtegels

volle platen rechtstreeks tegen plafond

Blauw wave logo

FOTO'S

Blauw wave logo

BRANCHES

Onze FRP-producten zijn te gebruiken in uiteenlopende branches waar hygiëne een grote rol speelt:

Vlees

Zuivel

Vis

Groenten & Fruit

Diepvries

Horeca

Zwembaden

Carwash

Medisch

Cleanrooms

HEB JE EEN VRAAG OF WENS JE MEER INFO OVER DIT PRODUCT ?

bottom of page